Vysmážané kelové listy

daewootn - fotkadaewootn, 22. apríla 2011
Vysmážané kelové listy
Foto: daewootn

Fotka je vlastná, fotka č.3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené kelové listy, zemiaková kaša, zeleninová obloha - paradajky, uhorky, cuketa. Nakoľko Zobraziť celý popisFotka je vlastná, fotka č.3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené kelové listy, zemiaková kaša, zeleninová obloha - paradajky, uhorky, cuketa. Nakoľko kel ako základná surovina je dostupný v priebehu celého roka, vraciam sa k nemu podľa chute a potreby. Využívam ho ako doplnok pri grilovačke, potom bez prílohy, len s chlebom alebo pečivom.

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

približne 1 kg  1 kg hlávka
3 - 4 ks.  ks. čerstvé
podľa potreby  g.
podľa potreby  g.
podľa potreby  ml. vlažné
podľa potreby  ml / na vysmážanie /




Postup

  1. 1

    Hlávku kelu opatrne rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré vložíme na 3 min. do vriacej vody. Listy po vytiahnutí rozložíme na rovnú plochu a zaťažíme tanierom. Po vychladnutí vyrežeme hrubú časť listov / hlúb / a mierne ich naklepeme aby boli tvárne a ľahko spracovateľné. Z vajíčok, múky, soli, mlieka, korenia, si zhotovíme cestičko ako na palacinky, ale musí byť o niečo hustejšie - prax ukáže potrebu. Listy ponoríme do cestička, pretiahneme masou a spojíme. Takto potom spojíme dva až tri listy do tvaru rezňa a opečieme ich v horúcom oleji.

    Vysmážané kelové listy - obrázok 1
  2. 2

    Obrázok číslo 2. zobrazuje priame vysmážanie už spojených listov v celku ako rezeň.

    Vysmážané kelové listy - obrázok 2
  3. 3

    Fotografia číslo 3. je ukážkou výsledného menu ako je požadované v úvode.

    Vysmážané kelové listy - obrázok 3

Diskusia k receptu

pusta
pekné, možno mi to ušlo, ale aké korenie si použil? dakujem.
evusik
pekne naaranžované, nafotené .... ešte som kelové listy nevysmážala, musím vyskúšať :-)
daewootn
....ospravedlňujem sa, v rozpise receptu mi vypadol názov korenia,
jedná sa o mleté čierne korenie, polepším sa , bol to môj prvý recept na Vareche, mal som problémy to vôbec spracovať.
pusta
ok. to nič, ved vždy sa to dá doplniť. len som bola zvedavá, lebo tvoj recept sa mi veľmi páči. dakujem ti.
ola111
Kel mám rada,ale vysmážané listy som ešte nerobila,vyzerá to dobre,
urobím,super rýchly obed.
enerrgizer
veľmi sa mi páči príloha - kopec zeleniny :-) tie kelové listy už musím vyskúšať aj ja...super recept
janger
Krasny prvy recept :-)))! Kel je zdravy a ta kopa zeleninky k tomu, mnam :-).
jerica
Gratulujem k odvahe dať prvý ale určite nie posledný Tvoj recept na varecha.sk príležitostne Tvoj recept na vysmažené kelové listy vyskúšam:-) pekný fotopopis:-))
svetlana9
@daewootn - na paráda - tie farby - krásne fotečky - mal si pritom asistentku - však - xiixixixi - ja by som medzi tie dva listy kelové vložila plátok syra, vyskúšam a dám vedieť - xixixix - ukladám do KK
murgaska
aj tento recept je vyborny,mame docinenia so skutocnym expertom nezvycajnych jedal......prave to sa mi paci.Ja zbieram pre moje deti tieto recepty,velmi sa im paci nasa strava...diky
macusa
mnam mnam tak toto musi byt v sobotu na stole!
dakujem za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia