Ovocná zmrzlina
Ovocná zmrzlina

Vaječná zmrzlina s ovocím

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 14. októbra 2019

Takto som včera ja oslavoval svetový deň vajec - ráno praženička, obed škótske vajcia, večera maďarský hemendex (recept u mňa na profile) a ako Zobraziť celý popisTakto som včera ja oslavoval svetový deň vajec - ráno praženička, obed škótske vajcia, večera maďarský hemendex (recept u mňa na profile) a ako dezert po obede som si pripravil zmrzlinu, lebo bolo teplo.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

500 ml
3 ks
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Broskyne si odšťavíme. Smotanu vyšľaháme ako šľahačku. Vajcia oddelíme - žĺtky zvlášť, bielky zvlášť. Bielky vyšľaháme na sneh, taký normálny, biely-tuhý, žĺtky vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Sorry, pravú vanilku nemám a vanilín vraj majú radi aj medvede.

  2. 2

    Broskyne, šľahačku, sneh aj žĺtky s vanilínovým cukrom zmiešame, dáme do mrazničky aspoň na 6 hodín.

  3. 3

    Kto chce dať iné ovocie, môže. Kto chce dať kakao, môže namiesto ovocia (tak 5 lyžíc dať k žĺtkom a dať o jeden vanilínový cukor viac). Dobrú chuť, užívajte leto aj keď len babie, či ste baby alebo chalani.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja mám v mrazničke jahodovú, ale som robila aj čokoládovú a vanilkovú. Ak nemáš vanilku, kúp si aspoň esenciu a vanilkový, nie vanilínový cukor, prečo ho kupuješ, keď je aj iný výber. Ale tvoja broskyňová sa mi páči, bude dobrá.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia