Zapekaná cestovina s mletým mäsom

elixir - fotkaelixir, 11. januára 2013
Zapekaná cestovina s mletým mäsom
Foto: elixir

Zapekané s hovädzím mäsom tak jemne na víne... (1723 kJ)

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
100 g
50 g (malá)
2 PL
30 g
pol čl
pol čl
25 ml
pol ks
15 g (eidam - plátok)
1/4 čl
1/2 čl
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Začneme tým, že si dáme variť cestovinky ( každý ako zvykne). Potom si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľku na masle... keď začne sklovitieť a voňať, pridáme k nej nakrájané mleté mäsko, posolíme, dáme čierne korenie, necháme pustiť šťavu a opekáme na miernom plameni...

  2. 2

    Medzitým si vymiešame zmes smotany a paradajkového pretlaku, okoreníme to bazalkou a oreganom. Keď je mäsko rovnomerne opečené, prilejeme k nemu víno a premiešame, necháme odpariť.

    Zapekaná cestovina s mletým mäsom - obrázok 2
  3. 3

    K mäsku pridáme paradajkovú zmes a za stáleho miešania podržíme na plameni ešte minútku. Potom túto zmes rozdelíme na štvrtinku a tri štvrtiny...

  4. 4

    Väčšiu časť mäsovej zmesi pridáme k uvarenej cestovine a premiešame, vložíme do nádoby na pečenie... na túto zmes vylejeme rozhabarkované vajíčko. Na to uložíme zvyšnú vrstvu mäsa, obložíme nakrájaným plátkom syra a dáme zapiecť.

    Zapekaná cestovina s mletým mäsom - obrázok 4
  5. 5

    Porcia je 1 723kJ

    Bielkoviny: 23,90g
    Sacharidy: 34,48g
    Tuky: 20,5g
    Cholesterol:145,00mg

Diskusia k receptu

anina6
hneď by som si dala, cestoviny milujem na všetky spôsoby a hlavne zapekané. ukladám.
afataga
velmi podobne som robila nedavno, dala som aj sampiony, trochu cesnaku a nedala som syr
elixir
Som rada, že sa receptík pozdáva a prajem dobrú chuť. :)
@afataga : vyskúšam i na Tvoj spôsob niekedy... :)
medulienka122
s vínom som ešte nerobila, u nás návštevy neodídu skôr, kým sa všetko nevylôcha, takže nemám s čím podlievať:-), ale robievam ho hlavne pre to, že je rýchlo hotový



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia