Zemiakové pagáče našich babičiek

zuzanao - bez fotkyzuzanao, 8. októbra 2009

Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či pece. Najviac chutí počas jesenných a zimných večerov.

3-4
porcie
60 minút
príprava
20+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť s trochou soli . Uvarené zemiaky rozmačkáme, pridáme dve surové vajíčka a vymiešame na kašu. Dochutíme soľou.

  2. 2

    Zohrejeme panvicu (bez tuku, oleja!). Postupne berieme zo zemiakovej zmesi malé dávky (záleží od požadovanej veľkosti pagáča), z ktorých pomocou múky (-aby sa nelepili) vytvoríme kopček. Ten dáme na suchú horúcu panvicu a rozmačkáme do kruhu na hrúbku 5-7 mm. Opečieme najskôr z jednej strany. Keď sa od panvice bude dobre oddeľovať a bude primerane opečený, opatrne otočíme. Ďalej postup opakujeme.

  3. 3

    Podávame teplé s mliekom. Vynikajúce sú potreté maslom a posolené.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
jof
jof
Toto je jedlo mojho detstva!! Ked som vecer prisiel domov a mama urobila pagace (v tom case este na peci), tak to chutilo neskutocne. Doteraz to je pre mna sviatok, ked ich jem, uz ci ich pripravi mama alebo manzelka.
anina43
velmi zaujimave a nelepi sa to na panvicu ?použivam teflonovu alebo titanovu ale rajnicu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia