Zemiakové plackyfotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 15. augusta 2012
Zemiakové placky(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Prvé slovenské papaníčko ktoré som sa naučila:))))

4
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

  na zhustenie




Postup

  1. 1

    1.Očistíme zemiaky. 2.Postruhame ich na kašu. 3.Očistíme cesnak a cibuľu. 4.Narežeme do zemiakovej kaše. 5.Pridáme poper,vegetu a soľ. 6.Pridáme trocha muky a vajce aby to držalo spolu. 7.Miešame

    Zemiakové placky(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    8.Dáme zohriať olej a vyprážame:))

    Zemiakové placky(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka na vrch: 1.:Tatárska omáčka ....Cesnak .....Syr....:)))

    Zemiakové placky(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

turistka
@Kajusiqq , tak túto kombináciu som nejedla, vždy ešte horúce zjem, tečie mi tuk po prstoch a na bradu, milujem maličké zemiakové babky, lebo majú veľa chrumkavého dookola. Tvoje vyskúšam, onedlho sa začnú kopať zemiaky a niekedy sa do nich zakopne a treba ich čo najskôr zjesť. Tak mladá gazdinka veľa ešte dobrých receptov pridaj.
kajusiqq
:)))).....dakujem:))).........určite pridám:)).....a nech vám chutí:))
jozka2
udkedy som bola na lieceni vo Frant.Laznoch ina c placky nerobim,tam ich v jednej restike predavali okoloiducim len tak z okienka a do osmej vecer,boli to postruhane zemiaky,korenie sol cesnak,ziadna muka,majoranka a vajce a do zlata upecene to bola pochutka.
vici
Vynikajúce jedlo.Manželka zvykne pridať aj postrúhané cukety.
astheart
Palec nahoru! :) Já se snažím dávat mouky co nejméně. Mám ráda, když cítím brambory, ne mouku. Takové malé prodávali z okýnka ve Štětíně v Polsku. Se smetanou a pocukrované!
jeka
Ja som sa naučila namiesto múky používať strúhanku,a pridávam trochu sódy bikarbóny,sú ľahšie na stravenie.
katrinecka
nedávam cibuľu,pridávam majoránku,zemiaky strúham na hrubo a tiež v tomto období pridávam cuketu
evanaaa
Cibulku som ani ja nedávala, ale na vinobraní ( v Pezinku ) som jedla takú s cibuľou a viac mi chutila, ale je dobré tú cibulu najprv osmažiť, nedávať ju surovú, má lepšiu chuť.
adalim231
a k tým zemiakovým plackám ešte restovaná pečeň na cibuli a to už nevládzete vstať od stola