Valentínsky Red Velvet

Torta Valentín
247 Valentínsky Red Velvet

Ingrediencie

Na korpus:

  • 500 g hladkej tortovej múky
  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 30 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 400 ml cmaru
  • 1 lyžička červenej gélovej farby
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli

Na krém:

  • 400 g mascarpone
  • 125 g krémového syra Philadelphia
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička bourbon vanilky

 

  • Príprava: 20 minút
  • Pečenie: 40 minút

Použitá múka

Objavte tento famózny recept na úžasnú tortu Red Velvet. Táto nádherná torta je ideálna na všetky príležitosti – od narodeninových osláv až po romantické večere pri sviečkach.

Postup

Pripravte si formu na tortu, podľa typu ju vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie. Vypracujte sneh z bielkov. Zmäknuté maslo a cukor vyšľahajte dohladka. Po jednom pridávajte žĺtky, potom lyžičku vanilkového extraktu. Bokom zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a soľou.

Cmar zmiešajte s lyžičkou gélovej farby a dôkladne rozmiešajte. Šľahač nechajte pracovať na stredné otáčky a po častiach pridávajte zafarbený cmar a múčnu zmes, až kým nevznikne vláčne tuhšie cesto. Nakoniec jemne zapracujte bielky.

Pečte asi 40 minút, kým nie je zapichnutá špajľa suchá. Korpus nechajte na mriežke úplne vychladnúť. Pri príprave krému vyšľahajte mascarpone so šľahačkou a cukrom. Nakoniec do hladkého krému pridajte aj čerstvý syr a vanilku. Tortu ozdobte krémom a napríklad jedlými kvetmi.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.