Celozrnné noky s jahodovou omáčkou

Jahody
481 Celozrnné noky s jahodovou omáčkou

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA NOKY (pre 4 osoby):

  • kôra z jedného citróna
  • 500 g tučného tvarohu vo vaničke
  • 400 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 4 vajcia

 

INGREDIENCIE NA JAHODOVÚ OMÁČKU:

  • 600 g jahôd
  • 1 smotana (33 %)
  • pár lístkov mäty
  • práškový cukor podľa chuti a sladkosti jahôd

Použitá múka

Postup

Všetky ingrediencie na noky zmiešajte v miske a vypracujte z nich mierne tuhé, ale stále lepivé cesto.

Dosku poprášte múkou a dajte na ňu 1/3 cesta. Z toho vyvaľkajte valček a nožom odkrajujte jednotlivé noky.

Postupne rovnakým spôsobom spracujte celé cesto.

Do hrnca dajte variť dostatok vody, a až bude vrieť, pridajte 1/3 nokov.

Až vyplávajú na povrch, sú hotové a môžete ich vybrať. Varenie trvá zhruba 2 – 3 minúty, ale záleží na veľkosti nokov.

Rovnako pokračujte aj s ďalšími nokami.

Kým budú hotové noky, pripravte omáčku rozmixovaním jahôd so smotanou, cukrom a mätou. Omáčku môžete použiť za studena, čo je v lete naozaj osviežujúce, alebo ju môžete prevariť.

Do hlbokého taniera dajte omáčku, do nej vložte noky a všetko ozdobte čerstvou mätou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.