Francúzske palacinky s citrónom a cukrom

Citron
499 Francúzske palacinky s citrónom a cukrom

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 125 g hladkej múky tortovej
  • 300 ml mlieka
  • štipku soli
  • maslo na vyprážanie

 

Na hotové palacinky:

  • 1 veľký citrón v bio kvalite
  • 4 lyžice práškového cukru

Použitá múka

Postup

Vo veľkej mise rozmiešajte vajcia so soľou a cukrom. Potom vmiešajte múku a zmes miešajte až dovtedy, kým nevznikne husté cesto bez hrudiek.

Postupne do cesta zapracujte mlieko. Riedke cesto nechajte v chladničke odležať minimálne hodinu.

Pokiaľ po odležaní cesto výrazne zhustne, môžete ho zľahka rozriediť mliekom. Cestíčko by sa malo dobre rozlievať po panvici. Na rozpálenej panvici rozpustite malý kúsok masla. Cesto rozlejte po celej ploche panvice a palacinku pečte po oboch stranách dozlatista.

Hotovú palacinku servírujte na tanier, pokvapkajte citrónom a poprášte práškovým cukrom. Čím viac, tým lepšie.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.