Koláč z liateho kysnutého cesta s letným ovocím

Marhule
645 Koláč z liateho kysnutého cesta s letným ovocím

Ingrediencie

• 300 g múky na kysnuté cesto Babičkina voľba

• 100 g krupicového cukru + 60 g na posýpku

• 100 g rozpusteného masla + 60 g zmäknutého masla na posýpku

• 1 vanilkový cukor

• 280 ml teplého mlieka

• 22 g čerstvého droždia

• 2 žĺtky

• 350 g letného ovocia (napr. marhúľ alebo sliviek)

• 100 g polohrubej múky na posýpku

Použitá múka

Postup

Do misy nasypte múku, cukor, vanilkový cukor a všetko premiešajte. Uprostred cesta urobte jamku, vlejte mlieko a doň rozdrobte droždie. Prikryté utierkou nechajte 15 min. odstáť.

Pridajte maslo, žĺtky a všetko zmiešajte na riedke cesto. Misu zakryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny kysnúť.

Vykysnuté cesto nalejte na vymastený a vysypaný plech (napr. s rozmerom 20 × 30 cm) a nechajte ešte 15 minút odstáť v teple.

Pripravte posýpku premiešaním masla, cukru a polohrubej múky. Na cesto poukladajte ovocie a všetko zasypte posýpkou.

Pečte na 180°C asi 30 minút alebo kým nie je koláč hotový.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.