Kôprová omáčka so zemiakmi

565 Kôprová omáčka so zemiakmi

Ingrediencie

  • 40 g masla
  • 2 vrchovaté lyžice hladké múky Babičkina voľba
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g zväzok čerstvého kôpru
  • 2 lyžičky cukru
  • soľ
  • šťava z citróna podľa chuti

 

Príloha:

  • vajcia
  • nové zemiaky

Použitá múka

Kôprová omáčka so zemiakmi je klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa teší obľube v mnohých generáciách. Prípravu zvládne aj menej skúsený kuchár a omáčka bude chutiť ako od babičky!

Postup

Najprv dajte variť zemiaky. Ak máte nové zemiaky, varte ich ešte v šupke.

Do kastrólika vložte maslo a nechajte ho rozpustiť na strednom plameni. Posypte múkou a pripravte svetlú zápražku.

Zápražku začnite pomaly zalievať vývarom a zároveň ju rozmiešavajte metličkou. Dajte variť vajíčka do studenej vody a od bodu varu ich varte 10 minút.

Vráťte sa k omáčke. Do kastrólika pomaly prilievajte smotanu a znova rozmiešajte metličkou. Nakoniec pridajte najemno nakrájaný kôpor a jemne pokvapkajte citrónom (opatrne, aby omáčka nebola príliš kyslá). Pridajte cukor, osoľte a okoreňte.

Nové zemiaky a vajíčko si olúpte a môžete podávať.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.