Lieskovoorieškové medvedie labky

Vianoce
218 Lieskovoorieškové medvedie labky

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky (môžete použiť klasickú alebo na krehké pečivo)
  • 150 g práškového cukru
  • 110 g lieskových orechov
  • 200 g masla
  • + formičky na medvedie labky

 

Použitá múka

Postup

Začnite prípravou cesta. V hlbokej mise preosejte múku s práškovým cukrom. Prisypte najemno namleté lieskové orechy a nakrájané zmäknuté maslo. Cesto spracujte buď hnetačom v robote, alebo ručne takto: Špičkami prstov spracujte cesto do pomyselnej mrvenice a potom ho spojte pomocou hrany dlane. Môžete zapojiť aj techniku frezáže – votretia masla do cesta a opakované roztieranie dlaňou. Vytvorte guľu a zabaľte ju do dvoch vrstiev potravinovej fólie. Takto pripravené cesto by malo odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ale lepšie je nechať ho cez noc.

Po odležaní môžete piecť. Rúru predhrejte na 160 °C. Cesto natlačte do formičiek na medvedie labky. Vďaka vysokému podielu masla je cesto kompaktné a netreba formičky vopred vymazávať. Vždy zaplňte formičku tak z 2/3 a nechajte uprostred priehlbinu, počas pečenia trochu nabehnú. Pečte v rúre asi 8 minút. Hotové medvedie labky ešte za tepla vyklepnite z formičiek a nechajte vychladnúť na mriežke.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.