Perinkový koláč s tvarohom a marhuľami

Marhule
528 Perinkový koláč s tvarohom a marhuľami

Ingrediencie

Na cesto:

• 2 hrnčeky tortovej múky Babičkina voľba

• 4 vajcia

• 1/2 hrnčeka rozpusteného masla alebo oleja

• 1 hrnček krupicového cukru

• 10 lyžíc mlieka

• 1 kypriaci prášok

 

Na tvarohovů zmes:

• 1 tvaroh

• 1 vanilkový cukor

• 1 smotana na šľahanie

• 1 vajce

• marhule

Použitá múka

Postup

Oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Zmiešajte ostatné ingrediencie a sneh do nich pomaly pridávajte.

V inej nádobe vyšľahajte ingrediencie na tvarohovú zmes.

Plech si vyložte papierom na pečenie a rovnomerne naň nalejte cesto. Na cesto kvapkajte tvarohovú zmes tak, aby vznikla „šachovnica“ a na každé tvarohové koliesko položte polovicu marhule rezom hore.

Pečte na 160°C asi 30 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.