Pomarančovo-perníkový koláč

Čokoláda Leto
517 Pomarančovo-perníkový koláč

INGREDIENCIE:

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček smotany
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 2 vajcia
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • šťava a strúhaná kôra z 1 pomaranča
  • štipka soli
  • na ozdobenie: 200 g čokolády, 20 g masla

Použitá múka

POSTUP:

V jednej nádobe zmiešajte všetky suché ingrediencie a v druhej vyšľahajte tie tekuté.

Spojte obe časti cesta a to nalejte do vymastenej a vysypanej formy.

Pečte na 180 °C asi 40 minút alebo podľa veľkosti formy (či je cesto hotové, vyskúšajte pomocou špajle).

Hotový koláč nechajte vychladnúť a polejte ju čokoládou. Tú vopred rozpusťte nad vodným kúpeľom spolu s maslom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.