. .. .. .. .. .. .
. .

Manhattanská roláda - RECEPT 4692

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 30389 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Manhattanská roláda


[ recept č. 4692 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 175g práškového cukru, 120g polohrubej múky, 3/4 prdopeču, 45g kakaa a trochu kakaa na posypanie, hoblinky bielej a tmavej čokolády
Krém: 120g bielej čokolády, 3 PL mlieka, 4 PL kávového likéru,100g práš. cukru, 175g zmäknutého masla(margarín nepoužívame lebo krém by sa nám zrazil)


POSTUP PRÍPRAVY

Bielky oddelíme od žltkov, pridáme k nim 75g práš. cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Rúru vyhrejeme na
190°C. V mise vyšľaháme žltky so zvyškom cukru na hustú penu,a pridáme k nej múku zmiešanú s prdopečom a kakaom. Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom a rovnomerne rozotrieme .Pečieme asi 8-10 minút. Na dve utierky preosejeme kakao a upečené cesto na ne za tepla vyklopíme. Opatrne odstránime papier a zrolujeme do rolády.Necháme vychladnúť.
Krém: Do rajnice dáme zovrieť mlieko, odstavíme a pridáme čokoládu,ktorú rozpustíme (môžeme dať rozpustiť aj do mikrovlnky).Pridáme likér zamiešame a necháme vychladnúť.Občas premiešame. V mise vyšľaháme cukor s maslom do peny,a postupne pridávame vychladnutú čokoládu.Vyšľaháme na ľahkú penu.
Jeden plát zrolovaného cesta rozbalíme a potrieme tretinou krému.Zrolujeme do rolády.Druhý plát tiež natrieme tretinou krému, no nezrolujeme ho.Na kraj plátu položíme zrolovanú roládu a spolu stočíme, tak že nebude vidno kde sú rolády spojené.Potrieme so zvyšným krémom,posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Krájame ostrým nožom,aby plnka vynikla.
<< žilinské rezy | Manhattanská roláda | Králik na smotane s brusnicami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu