. .. .. .. .. .. .
. .

Musaka (úplne famózna) - RECEPT 49303

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 25897 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Musaka (úplne famózna)


[ recept č. 49303 zo dňa  ]


Musaka (úplne famózna)


POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány, 600-700g mletého hovädzieho mäsa, zemiaky podľa veľkosti zapekacej misy (cca 10 menších), 2 paradajky, konzerva krájaných paradajok, 200-250g syr FETA, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 4 PL olivový olej + olivový olej na vymastenie zapekacej misy, čierne korenie, biele korenie, soľ, červená mletá paprika, saturejka, soľ, na bešamel: 1/2 litra polotučného mlieka, 60g masla, 3 PL hladkej múky, mletý muškátový oriešok, mletá škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je možno pracnejší, ale určite stojí za to vyskúšať ho. Budete krochkať blahom :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.
Cibuľu a cesnak na jemno nakrájame a opražíme na 4 lyžiciach olivového oleja.
Pridáme čierne korenie, biele korenie, červenú mletú papriku, saturejku. Premiešame a pridáme mleté mäso. Dusíme.
Potom pridáme paradajky z konzervy a ďalej dusíme, až kým nie je mäsko mäkké.
Baklažán a paradajky si zatiaľ nakrájame na plátky. Baklažán netreba soliť a nechávať ho "vypotiť", je to zbytočné, chutí rovnako. Len ho nakrájajte na tenučko. Prípadne ho môžte na sucho opražiť predtým, ale nie je to nutné.
Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
Pripravíme si bešamel. Rozpustíme 60g masla, pridáme 3 lyžice hladkej múky a dobre premiešame metličkou. Vlievame studenú mlieko a ďalej miešame. Pridáme štipku mletého muškátového oriešku a za pol lyžičky mletej škorice (nevynechajte ju zo strachu, je veľmi dôležitá). Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme cca 8 minút prevrieť - stále miešame.
Zapekaciu misu vymastíme troškou olivového oleja. Na dno poukladáme zemiaky, posolíme. Na ne krúžky baklažánu, mleté pripravené mäso, opäť krúžky baklažánu a krúžky paradajok.
Zalejeme pripraveným bešamelom.
A zasypeme strúhanou fetou.
Pečieme na 200 stupňoch cca 45 minút až hodinu tak, aby bol syr na vrchu mierne hnedý.
A papáme a krochkáme blahom ,)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Hrad pre malú princeznú | Musaka (úplne famózna) | Zeleninovo-rybací šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ana J. (sovickaladynka) ID 202563 (15.5.2013, 17:24)
suprove (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava B. (celine123) ID 81792 (1.2.2013, 13:19)
Mnam, to vyzera vyborne (Y) tento vikend ju vyskusam :-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (8.11.2012, 17:59)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (1.10.2012, 8:20)
urcite vyskusam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (30.9.2012, 23:28)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.9.2012, 14:37)
Tak toto musi byt pecka (Y) (Y). hned zajtra bezim po suroviny a ide sa na to...
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (20.9.2012, 13:32)
Dufam ze bude chutit :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (25.9.2012, 16:44)
Bola naozaj famozna (Y) (Y) (Y) ... a naozaj sme krochkali ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (27.9.2012, 10:51)
,-) ,-)tak to ma tesiiiiii (clamp) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (18.9.2012, 13:15)
konečne som ju včera robila...mne chutilo aj s cuketou, len som nemala Fetu, ale iný syr, tak to bolo asi iné, ale tiež dobré.
Nabudúce vyskúšam s Fetou. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (20.9.2012, 13:31)
Ja som u rodicov tiez robila s cuketou, lebo jej mali kopec...a tusim mi to chutilo este viac ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Natália Z. (Natalia1987) ID 177714 (12.8.2012, 15:05)
zajtra robim vyzera to vyyyborne mnaam :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (13.8.2012, 22:11)
no ako Naty, zadarilo sa? (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (5.8.2012, 21:18)
mám doma cuketu.....môžem použiť aj ju??????? *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)
teda namiesto baklažánu :)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (5.8.2012, 22:34)
Skus,podla mna to bude super (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu