. .. .. .. .. .. .
. .

Veľkonočný zajačikovia - RECEPT 53024

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 51992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Veľkonočný zajačikovia


[ recept č. 53024 zo dňa  ]


Veľkonočný zajačikovia


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto :600 g hladká múka,300 ml vlažná voda,100 ml oleja,1 vajce,8 PL kryštálového cukru,25 g čerstvé droždie,1 čajová lyžička prášku do pečiva,štipka soli,nastrúhaná kôra z pomačanča,Maková plnka:200 g mletý mak,100 g práškový cukor,100 ml horúceho mlieka,1 PL masla,2 PL slivkového lekváru,1 banán,1 čajová lyžička mletej škorice,1 čajová lyžička perníkového korenia,Ďalej potrebujeme :olej na vymastenie plechu,hrozienka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup :Príprava cesta :Polohrubú múku preosejeme do misy, pridáme kypriaci prášok, soľ, nastrúhanú kôru z pomaranča, cukor a premiešame. Z vlažnej vody, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Keď kvások vykysne, vylejeme ho do múky, pridáme vajce a olej. Všetko spolu premiešame a vymiesime. Keď sa cesto odlepuje od varešky má tú správnu konzistenciu. Necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.Maková plnka príprava :V miske zmiešame mletý mak s práškovým cukrom, mletou škoricou, perníkovým korením, 2 PL slivkového lekváru a roztlačeným banánom. Všetko toto zalejeme horúcim mliekom, v ktorom sme si roztopili maslo. Zmiešame a môžeme natrieť už vykysnuté cesto.Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na menšie časti. Každú časť natrieme makovou plnkou a zrolujeme ako závin.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na menšie časti. Každú časť natrieme makovou plnkou a zrolujeme ako závin.
Preložíme cez seba a konce cesta prekrojíme.
Zatočíme ako twister
a vytvarujeme zajačikovi ušká.
Preložíme na vymastený plech a potrieme zajačika olejom. Z hrozienok si urobíme ňufáčik a očká.
Líčka ozdobíme troškou nemletého maku.
Vložíme do ešte chladnej rúry, zapneme a pri teplote 160°C pomaly pečieme. Zajačikov vkladáme preto do studenej rúry, lebo kým sa vyhreje cesto ešte pomaly podkysne.Dobrú chuť a Veselú Veľkú noc :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< torta spiderman | Veľkonočný zajačikovia | Mrkvové pečivo >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.3.2013, 15:37)
(velikonoce2) (velikonoce2) (velikonoce2)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu