. .. .. .. .. .. .
. .

Malinovo-čokoládová valentínska torta - RECEPT 11164

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 40362 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Malinovo-čokoládová valentínska torta


[ recept č. 11164 zo dňa  ]


Malinovo-čokoládová valentínska torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie: >>>KORPUS>>> 160 ml mlieka; 1PL masla; 3 veľké vajcia (žĺtky a bielky oddelene, ale ak máte menšie vajcia, tak použite žĺtky zo 4 vajec, ale bielky stačia naozaj len z troch); 200 g práškového cukru; 1 balíček vanilkového cukru; 150 g polohrubej múky; 3 PL kakaa holandského typu; 1 ČL prášku do pečiva >>>NÁPLŇ>>> 125 ml smotany na šľahanie; 125 g čerstvých alebo rozmrazených a odkvapkaných malín >>>ČOKOLÁDOVÁ POLEVA>>> 160 ml smotany na šľahanie; 160 g kvalitnej 70% čokolády nalámanej na kúsky; maliny na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Táto torta je odfotená na titulke februárového čísla (2009) časopisu Apetit. Je naozaj dobrá a veľmi jednoduchá. Nanešťastie bola v pôvodnom recepte chyba, ktorú som improvizáciou napravila, ale skoro ma to pripravilo o nervy. Takže množstvo ingrediencií trochu upravím, aby ste to už vy nemuseli zažiť.
Na tortu nie je treba srdcovú formu na pečenie. Ja osobne som použila klasickú kruhovú o priemere 23 cm, vyrobila som si papierovú srdcovú šablónu a potom som pomocou nej korpus pookrajovala. A cesta bolo v pomere ku náplni až až, takže mi nie je ľúto tých odkrojených kúskov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do kastrólika si dáme mlieko a maslo a zohrievame ho na sporáku kým sa maslo nerozpustí. Necháme ochladiť. Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Srdcovú formu alebo kruhovú formu s priemerom 23 cm vymažte maslom a vysypte múkou.
Do misky preosejte múku, kakao, prášok do pečiva a pridajte vanilkový cukor.
V inej miske vyšľahajte žĺtky s práškovým cukrom aby zbledli a nabrali na objeme. V ďalšej miske vyšľahajte bielky dotuha. K žĺtkom prilejte mlieko. Prešľahajte ručným mixérom a pridajte zmes múky a kakaa. Všetko dobre prešľahajte a potom opatrne primiešajte veľkou varechou bielky.
Cesto vylejte do formy a pečte asi 30-35 minút. Skúste do cesta vpichnúť špajdľu - ak na nej po vytiahnutí neostanú vlhké kúsočky, cesto je upečené.
Korpus nechajte vychladnúť. Ak máte korpus kruhový, vyrobte si papierovú šablónu a pomocou nej vyrežte tvar srdca.
Smotanu na plnku vyšľahajte dotuha a zmiešajte s malinami.
Korpus rozrežte napoly a na spodnú časť rozotrite plnku. Položte navrch vrchný korpus. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu v smotane. Nechajte schladnúť, aby čokoláda trochu ztuhla. Potom plochou stierkou rozotrite čokoládu po vrchu torty a ozdobte malinami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mačacie jazýčky | Malinovo-čokoládová valentínska torta | Môj dnešný výkon - dve torty - dvojitá radosť >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia F. (cullen) ID 66040 (13.2.2012, 18:27)
(Y) korpus hotový, púšťam sa do zdobenia. Vyzerá to skvelo, predpokladám, že bude aj skvelo chutiť. Ďakujem za receptík! (clamp) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.7.2009, 18:07)
(Y) (Y) Anetka, krasne (clamp) (clamp) pozrela som vase receptiky a veru vyzeraju skvele! cokolada s malinami je hotova delikatesa, ked budu u nas malinky, budem sa inspirovat :-) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu