končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) *♥*Šampiňónový špíz*♥*[ recept č. 13440 zo dňa 24.4.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY asi 20 ks šampiňónov, 10 - 15 dg tvrdého syra (napr. eidam), 1/2 póru, 10 - 15 dg šunky (najlepšie vcelku), 1 vajco, 4 PL hladkej múky, strúhanka, soľ, mčk, 1/2 - 1 dl mlieka, olej (šunka sa samozrejme dá vynechať) POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny umyjeme pod tečúcou vodou a súčasne stiahneme hornú šupku z hlavičky. Nenechávame ich nasiaknuť vodou. Potom z nich krútivým pohybom odstránime stopky. Syr i šunku nakrájame na hranoly cca 1,5 x 1,5 x 0,5 cm (alebo viackrát preložíme plátkovú šunku ) . Spodnú časť očisteného póru nakrájame na 0,5 cm kolieska. Všetko striedavo napichujeme na špajdle. Nožičky šampiňónov zomelieme alebo posekáme. Z vajca, hladkej múky, mlieka a soli vyšľaháme omeletové cestíčko, do ktorého vmiešame posekané šampiňóny. Špízy namáčame v cestíčku a hneď dáme do strúhanky, ktorú máme na papieri (neotáčame špízom, otáčame papier so strúhankou). Kladieme do horúceho oleja a rýchlo vypražíme z dvoch strán. Položíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (25.4.2009, 22:26) | |
Veľmi dobré papaníčko ,pripravujem ho už dávnejšie .Ja nedávam do strúhanky len namáčam do cestíčka a vyprážam.Nabudúce to vyskúšam aj so strúhankou. | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.4.2009, 23:21) | ||
To je fakt Ja takto na špajdlách robím aj vyprážané šampiňóny. V cestíčku ? To mi nenapadlo. Skúsim | ||
ODPOVEDAŤ |