. .. .. .. .. .. .
. .

jahodový džem - RECEPT 14372

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 94930 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


jahodový džem


[ recept č. 14372 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POSTUP PRÍPRAVY

baby, poraďte nejaký dobrý recept na prípravu jahodového džemu.Dík moc.
<< Kuracie prsia zapekané s kuriatkami | jahodový džem | Tvarohové koláčiky s rebarborou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Renata J. (zara343) ID 61637 (22.5.2009, 15:56)
Ahoj, možno nie celkom jahodový ale predsa ! Ja robím jahodovo - višňový a je jednoduchý a výborný. Nie je taký zrniečkový z tých jahôd keď dáš viac višní ako jahôd. Ale môžeš to urobiť aj naopak, viac jahôd, menej višní. Postup :2kg višní odstop. a odkôst., 1kg jahôd, 1kg kryš. cukru, 2ks Gelfix 2:1 a trošičku citrónovej šťavy podľa chuti. Všetko rozvaríš, naplníš do menších pohárikov a prevrátiš hore dnom. Zabalíš do deky a necháš vychladnúť. Pa a vyskúšaj, Reny (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzka K. (fazulka) ID 2347, mimibazar.sk/fazulka (22.5.2009, 14:44)
Alenka, ja ho robím tiež bez želírovacích prostriedkov, ale stojí to za to. Treba to vyskúšať aspoň z jednej dávky a okoštovať. Keď sa u nás urobí čerstvý, každý deň jedn pohár padne. A robím takto: 1kg jahôd, 25dkg cukru, kyselina citrónová.
Umyté jahody nasypem do hrnca, podlejem vodou a dusím. Potom ich odokryjem a odparím vodu , kým mi šťava z jahôd trocha nezhustne. Keď ich mám rozdusené, pomágam ich len tak vareškou, aby mi zostali také kúsky, aké máme radi - my máme radi asi ako malá jahoda. Na chlebíku alebo vianočke je to excelentné. Keď to mám, nasypem cukor a počkám, kým nezhustne. Pred koncom posypem citrónovou kyselinou toľko ako by som solila. Rozpustím, prevarím, dám do pohárkov. Obrátim dolu hlavou zabalím do deky a ešte jednou prikryjem a nechám do druhého dňa vychladnúť. Netreba sa báť, že je cukru menej. Ešte sa mi ani jeden nepokazil a to ho robím už 15 rokov. Džemík je pikantný, nie je príliš sladký, a tak aj mužská časť populácie tento džemík oceňuje. Z.
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (21.5.2009, 15:47)
Ja viem, že je to zdlhavejšie, ale ja robím len taký klasický bez želírovacích prípravkov, ako ma učila mamina, aj marhuľový - ak sa urodia - pomeliem ovocie, pridám cukor, podľa chuti a kyslosti ovocia, nchám cez noc stáť a varím, podotýkam, že v obrovskom hrnci zepter, netreba to vôbec často miešať a spraví sa sám. Nemusíte so mnou súhlasiť, ale nám chutí taký najviac. (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena H. (bobahudec) ID 4297 (21.5.2009, 15:48)
Aj ja presne tak...len po malých dávkach v obyčajnom hrnci a ny 1kg jahôd dám pol kila cukru (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (31jankal) ID 47893 (21.5.2009, 12:50)
Dobrý den,
aj ja robím so želírovacím cukrom. Je to rýchle a naozaj mnam. Odporúčam (Y)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (21.5.2009, 8:20)
alenka,ja robievam klasicky.Jahody popučím a uvarím so želírovacím cukrom a pridávam troška rumu, je mňam,mňam.Rýchlo hotové,tak snáď ostanú aj vitamínky.
ODPOVEDAŤ
alena K. (cachovka) ID 94930, mimibazar.sk/cachovka (21.5.2009, 8:31)
Ďakujem, skúsim uvariť.Ahoj Alena
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.5.2009, 9:13)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5672
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu