končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
PIZZA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov) *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*[ recept č. 14937 zo dňa 6.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY ***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) - POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
Monika G. (Amonely) ID 335818 (2.11.2022, 9:47) |
Slany kolac, palacinky a langose sa pripravuju z mlieka, nikdy pizza a uz vobec nie talianska ...Europizza sa tiez zaraba s vodou a nie s mliekom. Je to taky krizenec pizze s langosom. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína K. (Katka9111) ID 333898 (8.2.2021, 14:32) |
Paraaaadicka.Skusala som už recepty ale ani jeden nebol podľa mojich predstáv. Tak som sa na dlhšiu dobu na to vykaslala. Ale od kedy som na materskej, robím viac jedál z kysnuté ho, a keďže pizza nám chuti a u nás v pizzerériách vždy to isté,a ani nám nejak extra nechuti, rozhodla som sa, že budem robiť doma.a už inú nechceme |
ODPOVEDAŤ |
viktória s. (torias) ID 206491 (11.2.2020, 2:21) | |
V sobotu sme ju piekli spolu zo švagrinkou a šetci že aká mňamka a zošrotovali vššetko a to sme robili z dvojitej dávky.Je to bomba recipe a strašna vyhoda ze pect na velkych plechoh a podla potreby znova zohriať Ja hovorím že eňo ňuňo | |
ODPOVEDAŤ |
veronika s. (verenita) ID 25061 (13.4.2018, 14:03) | |
žiadny talian nedava do cesta na pizzu mlieko talianska pizza sa robí muka olivač voda kvasnice cukor sol, tym ale samozrejme nechcem povedat že tato vaša nie je super | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.10.2019, 0:06) | ||
Nechce sa mi presviedčať vás, ani na tom nezáleží. Kľudne si vymeňte mlieko za vodu.a cesto si natrite kečupom bude to v norme. Niektorí u nás na SVK vedia zblbnúť pizzu tak, že ju urobia z lístkového cesta a to je iná šmakuláda .. | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.8.2018, 13:19) | ||
Skúšala som už rôzne recepty ale tento je určite najlepší. Videla som ho najprv na blogu motylia vareška a tam píše že recept je z akehosi časopisu kde pisali že je tallianski. Je to asi pravda lebo taky zaklad na potieranie cesta som ešte inde nevdela. Doporučujem!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.10.2019, 23:55) | |||
Áno, presne.. Článok bol v starom časopise 100+1 ktorý zoznamoval čitateľov s pizzou, u nás v tom čase za socíku s ešte asi nie príliš známou dobrotou. Písalo sa tam o tom, ako vznikla a že najlepšia je z pece, kde sa pečie na kameni obklopená žeravými drevenými polenami a všeliaké blá,blá,blá o talianskom vidieku, kde v každej oblasti pizza vyzerá inak, no a bol uvedený tento jeden recept na cesto, na tomatový základ a dané typy, ako pizzu dokončiť. A najlepšie na tom je, že sme raz boli na dovolenke v oblasti Umbria, no a tam presne sme jedli takúto skvelú pizzu. Ked som sa pýtala na recept, tak mi dali tento takmer identický. No morské zvery nejeme, takže som ja ani neuvádzala tieto druhy, ktoré obľubujú domorodci. Jedli sme rôzne pizze hocikde po svete, a naajlepšiu, ale aj najhoršiu som jedla práve v Taliansku (tá najhoršia bola taká "hnusná ponožka" z automatu na ulici v noci). Aj Turci ale vedia robiť výbornú. Prepáč, že odpisujem takto neskoro, ale nebola som tu viac ako rok, tak pardon. | |||
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (jaanka3) ID 52358 (7.4.2018, 21:00) |
Dobry den, na akych stupnoch sa ma piect pizza? rura ma byt na spodnom ohreve? |
ODPOVEDAŤ |
Petra J. (Petraja) ID 274339 (10.4.2018, 12:07) | ||
Pizza sa pečie aj na 250tke ale chvíľku ak máš cesto tenké. Táto pizza je najlepšia aká môže byť. Strašne som sa bála že nezvládnem taký zložit recept ale už mi ani nepríde zložitý. Pečiem ju rada lebo viem že sa vždycky podarí. Aj niekedy mrazím. | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.4.2018, 22:29) | ||
Nie, piekla som ju v strede a tu som čítala, že by sa mala piecť na vyššej teplote a kratší čas. Ja som to piekla na 220 asi necelých 15 minút. | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (jaanka3) ID 52358 (8.4.2018, 8:08) | ||
Dakujem krasne za odpoved. | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (21.6.2017, 16:54) | |
Odkedy som sa túto pizzu naučila robiť, pečiem ju dosť často. Robila som ju aj dnes. Nevieme sa jej dožr... dojesť. Moja malá dcérka vrieska "dampičú" Najviac jej chutí pizza Hawai ďakujeme | |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (martina1206) ID 77815 (31.1.2017, 19:14) |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (9.1.2017, 0:17) |
ODPOVEDAŤ |
Petra J. (pej20) ID 18013, mimibazar.sk/pej20 (25.9.2016, 9:00) | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (24.5.2016, 15:38) |
ODPOVEDAŤ |
Rastislav R. (RastoRisko) ID 301305 (17.11.2015, 12:58) |
Najlepsia domaca pizza aku som jedil / robil. Ja vsak davam namiesto pretlaku iba kecup Otma Gurman. Cesto robim vlastne v DP. Neodporucam menit mnozstva ingrediencii, skusil som to a nebolo to ono. Ak sa pise stvrt zeleru tak dan ozaj len stvrt. Pec na maximo, pizza len trosku zhnedne a hned ju z rury vyberamm. Pizzu si chvalia aj moji kolegovia a naviac je vyborna aj na druhy den z mikrovlnky. Vrelo odporucam a dakujem autorovi za tento super recept )) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.12.2015, 15:48) | ||
Nech ti padne na úžitok teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana Z. (Adriana96663) ID 255164 (22.7.2015, 10:47) |
ďakujeme za skvelý recept |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2015, 23:24) | ||
Nech vám je recept k úžitku, som rada, že sa vám páči | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (3.6.2015, 8:03) | |
kristínka, keď si vyvalkám pizze a popichám vidličkou, môžem to dať zamraziť ? že by som ich neskôr len rozmrazila a obložila, čím treba..vďaka | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2015, 11:48) | ||
Jani, ty myslíš surové cesto zamraziť? Ja som to ešte takto neskúšala, tak priamu skúsenosť nemám. Ale ak máš v mrazničke voľný šuplík, tak vyvaľkanú pizzu daj na pol hodky alebo hodinu len tak voľne, aby to stuhlo. Potom vyber, zabal jednotlivo do fólie a ešte bud do alobalu či mikroténu a daj do mrazničky. Po vybratí vybaľ ešte zmrznuté, daj na plech s PNP a voľne rozmraz... a už potom normálka. |
||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (29.5.2015, 11:53) | |
Kristína prosim vás, môžem tie pizze nedopiecť vychladnúť a v pripade potreby dať zpäť do rúry dorobiť? Potrebujem to na oslavu a nechcem počas oslavy variť iba dať do rúry prihriať. Dá sa? | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2015, 11:50) | ||
Áno, to je úplne v pohode. Len vidím, že už radím dosť neskoro. | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubka T. (lubkasungirl) ID 37463 (upravené 6.2.2015, 15:45) |
baby nastruhala som syr najemno - syr sa neroztopil,je totalne tvrdy,peciem na spodnom ohreve 200C |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.2.2015, 16:48) | ||
no a čo to máš za syr? mozzarella sa na to hodí najviac... poťažne v prípade núdze eidam, gouda ... no a to sa roztaví tiež... ak si dala dáky vysušený, tak možno to, inak si to neviem predstaviť.. | ||
ODPOVEDAŤ |
viktória s. (torias) ID 206491 (19.11.2014, 19:19) | |
Lepšiu pizzu sme ešte nejedli Robila som ju viackrát, a vždy skvelá Cez víkend sme mali návštevu a pizza mala u nich super úspech Všetky druhy im chutili, chválili cestíčko a ten paradajkový základ Ďakujééém | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (18.11.2014, 8:46) | |
idem hned vyskusat |
|
ODPOVEDAŤ |
Iveta k. (wandalka) ID 202499 (30.6.2014, 19:35) |
Výýýýborná pizza...cesto ako obláčik=ľahulinké...a známa kt.má pizzeriu mi poradila piecť ju na dne obráteného plechu ako sa pečú medové pláty...je ako z pece.. |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:55) | ||
Ďakujem za pochvalu, teším sa, že sa vám darí a chutí Niededy vyskúšajte pridať aj hrsť ražnej múky alebo veľkú lyžicu zberného ražného kvasku,( ak náhodou pečiete chlieb) A ak máte na pečenie chleba doma kameň alebo tie kamenné dlaždice, tak skúste upiecť pizzu na tom... No to je zas niečo naviac, čo pizzu povýši do gastrovýšin Nech sa vám darí | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína K. (katkameg) ID 18239, mimibazar.sk/katkameg (29.6.2014, 15:38) |
Vynikajúca,ozaj,vyskúšala som viacero receptov,ale tento je super mňamka . Ja som cesto robila zo spaldovej múky,inak tak isto a paráda |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:48) | ||
Ďakujem Zo špaldovej som ju ešte nerobila, špaldovú múku používam na chlieb alebo pečivo. Ale v poslednom čase pridávam do tohto pizzového cesta takú riadnu kopcovitú lyžicu hustého ražného kvásku, ktorý mi zvyšuje po kŕmení kvásku na chlieb A to je potom cestíčko ako nebíčko Majte sa pekne | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea D. (dubravka13) ID 38305, mimibazar.sk/dubravka13 (23.5.2014, 19:11) | |
Dakujeme za fantastický receptík pizza je výborná.z cesta mi vyšli dve gulate a jedna na plech..omáčka je tiež super,na napln som použila kukuricu,šunku,syr,ananas...na druhu šunka ,syr,kukurica,rajčiny,camembert,a tuňak vo vlast.štave a na poslednu som dala šunku,syr-nivu,kukuricu a brokolicu...ukladám medzi svoje NAJ | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:42) | ||
To ste ma veru potešili Mám radosť, že vám chutila | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 164 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |