. .. .. .. .. .. .
. .

Jablčník (cesto bez vajec) - RECEPT 22013

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 131217 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Jablčník (cesto bez vajec)


[ recept č. 22013 zo dňa  ]


Jablčník (cesto bez vajec)


POTREBNÉ PRÍSADY

Merala som podľa 2 dcl pohárov. Toto je množstvo ingrediencií potrebných pre formu s priemerom 28 cm._____Cesto: 2 poháre celozrnnej múky, 1 1/2 pohára hladkej múky, 1 1/2 pohára oleja, 2 1/2 pohára mlieka, 1/2 balíčku PDP, 1 1/2 pohára cukru kryštál _____Kakaová poleva: 2 PL kakaa (najlepšie holandského), 3 PL mlieka, 3 PL cukru, 4 PL oleja (poprípade 2 cm plátok stuženého tuku) ____Jablková plnka: 450 g olúpaných jabĺk (asi 5 malých, 2 PL cukru, 1 ČL mletej škorice, 1 PL margarínu ____Posýpka: \r\n50 g ovsených vločiek, tuk, cukor, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Rúru predhrejeme na 180°C. V miske zmiešame všetky prísady na cesto, kým nebude úplne hladké. Malo by byť vláčne a trochu lepivé. Cesto dáme do tortovej formy s priemerom 28 cm a dáme upiecť (bude sa piecť približne 25 minút). Kým sa pečie, pripravíme si plnku._______Plnka: Jablká umyjeme, olúpeme a na jemno postrúhame. Zamiešame do nich margarín (poprípade tuk, ten sa ale ťažšie vmiešava) a dochutíme cukrom. Okoreníme škoricou. Ak je hmota príliš vodnatá, časť prebytočnej vody jednoducho vylejeme alebo inak odstránime. Necháme odstáť. ______Korpus vytiahneme z rúry a necháme ho chvíľu chladnúť. Varechou doňho spravíme niekoľko dierok, do ktorých neskôr nalejeme polevu. _____Poleva: Malý kastrólik dáme na mierny oheň a nalejeme doňho olej, alebo tuk. Vmiešame kakao a prilejeme mlieko. Za stáleho miešania dochucujeme cukrom. Poleva by mala byť dosť tekutá, ak nie je, pridáme ešte trošku mlieka. Touto hmotou, ešte kým je teplá a tekutá, polejeme korpus po celej ploche,resp. lyžicou rozotrieme tak, aby sa dostala aj do dier. _____Na korpus s polevou rovnomerne nanesieme jablkovú hmotu a dáme naspäť do rúry. Kým sa bude dopekať(cca 10 minút), pripravíme si posýpku. _____Posýpka:V rajnici si pripravíme z tuku, cukru a vody karamel. Do karamelu vmiešame ovsené vločky a chvíľu ich pražíme dochrumkava, ako musli. _____Jablčník vytiahneme z rúry a ešte teplý rovnomerne posypeme chrumkavou posýpkou z ovsených vločiek. Hotovo :) Koláč je výborný, sa po ňom len tak zaprášilo.
<< SLANA TORTA***** | Jablčník (cesto bez vajec) | Oatmeal cookies (cookies s ovsenými vločkami) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu