. .. .. .. .. .. .
. .

Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím - RECEPT 25459

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 124102 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím


[ recept č. 25459 zo dňa  ]


Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300g muky, 1/2 hery, 100g cukru, 1 zlaty klas, 1/2 prdpopeca, 1 vajicko, 1 vanilkový cukor, trocha kyslej motany aby bolo cesto take akorat Napln: 0,5l mlieka + 100g ryze + ak mate trochu zavaraninovej stavy + 60g cukru, 400ml ovocneho jogurtu, 250ml slahackovej smotany + smetafix + 1 vanilkový cukor, mensi pohar vody + zelatina na 1l tekutiny, ovocie na ozdobu Zele: 500ml zavaraninovej stavy ( doplnenej do 500ml), zelatina na 500ml tekutiny

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

podla takejto predlohy som robil tento zakusok. Tu sice vyzera peknejsie naaranzovany, lenze si neviem predstavit ako by som hento nakrajal, tak aby to zostalo stale pekne a nerozbrblane. Preto som si ukladanie trosku preorganizoval.
z cesta si upecieme korpus, Napln: mlieko, ryzu, ovocnu stavu, cukor dame do kastrolka a miesame do zblbnutia, asi pol hodinu, nez zostane hmota pekne kremova a ryza nebude tvrda. Ak by sa hmota velmi zahustila odparenim, prilejte trochu mlieka. Ked je trosku ochladnuta, primiesame jogurt, zelatinu rozvarenu v troche vody podla navodu, nakoniec vyslahanu slahacku so smetafixom. Plnku natrieme na korpus, nechame stuhnut. Naukladame ovocie( ja som daval broskine, jahody a visne). Zele si uvarime podla navodu s ovocnou stavou. ***** POZOR: pri peceni sa korpus scvrkne. ak ho nemate dost vysoky ako ja, medzi plech a papier strcte noviny, aby vam zele nezatieklo pod korpus, lebo to bude potom cele take osliznute. *****
Zele by balo byt ochladnute tak na 40 stupnou ( ked donho date prst, nepali). V dnesnej dobe je 80% zelatin v obchode z Agaru. Agar sa ziska z cervenych morskych rias. Oproti klasickej zelatine z kozi, kosti a sliach je agar omnoho stalejsi, pevnejsi a istejsi na pripravu.
Zakusok je dost sity, stacila mi jedna kocka a mal som dost. Plnka z mliecnej ryze je zaujimava zmena oproti zvycajnym maslovym plnkam s cokoladou a pod. Ked si to tak zobereme dohromady tak neni ani az tak moc kaloricky, kedzde do korpusu ide necela polka hery. Zistil som ze cast tuku v ceste sa da dobre nahradit kyslou smotanou a nezmeni sa struktura a chutova stranka cesta a je to omnoho dietnejsie. Tak zelam prijemne, menej kaloricke mlsanie.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ... | Efektný zákusok z mliečnej ryže s ovocím | domáce indiánky - osviežujúce- ovocné >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (5.4.2010, 21:09)
(clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (8.4.2010, 17:34)
(D)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (5.4.2010, 21:06)
Kokos Michal Ty nemas chybu! O Tebe este budeme pocut... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:07)
Xi Andrejka, to si pis, este stale mam v rukave par tromfov (velikonoce7)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (5.4.2010, 20:49)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 22:05)
Ahoj Jarmilka, mimochodom som pozeral ten tvoj napad s tymi prichutami do mlieka, to sa da kupit v drogerii alebo potravinach? este som nic tak nevidel :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (5.4.2010, 19:55)
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:59)
Kujeeem (L) (L) A Dadi, ja by som sa chcel opitat, tie coko ruzicky co mas v receptoch, to si iba rozvarila s trochou tuku, nechala skoro stuhnut, potom medzi dvoma foliami vyvalkala a tvarovala? alebo je na to nejaky specialny postup?
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.4.2010, 18:42)
prepac az teraz som zbadala odpoved..cokoruzicky robim tak ze si rozpustim cokoladu( na 10 dk..davam 2 polievkove lyzice psenicneho sirupu..)nad parou potom necham trochu vychladnut a pridam psenicny sirup..a zamiesam ..a necham vychladnut..potom tak za pol hodku tvarujem ruzicky ako aj z hmoty..nevalkam medzi foliami normalne na stole..a je to..drzim palce.. (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.4.2010, 13:54)
vyzerá veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:58)
a chutil velmi zaujimavo, ta mliecna ryza vnutry bola taka nekonvencna plnka ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (5.4.2010, 12:28)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57)
(D) (D)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.4.2010, 11:58)
Velice zaujimavy recept a vysledny efekt tiez . Super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:57)
Len si nabuduce dam pozor, teraz som na zele pozlieval nejake kompotove stavi, no a vysledok bol dost tmavi a zakrilo mi to moje pekne naukladane broskinky :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (5.4.2010, 8:41)
zas a znova paraada (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (7.4.2010, 18:56)
Kujeeem (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.4.2010, 7:44)
jednoducho šikula (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 15:03)
bola to zmena oproti normalnym plnkam, ale kazdy degustator ho chvalil
ODPOVEDAŤ
Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (5.4.2010, 6:45)
Vyzera to naozaj krasne, ryzu milujeme, urcite vyskuseme !!! Mnam :-)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.4.2010, 0:23)
Bol chutnucky, len nabuduce si asi dam viac pozor na zele. Dal som donho trosku stavi z visni a ta ho dost zafarbila na tmavo. A vdaka tomu tie naukladane broskyne nevinikly tak ako som chcel :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.4.2010, 1:11)
ŠI-KU-LA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.4.2010, 15:24)
Ved preco neskusat, Dakujem Lubi (D) (D)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu