končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Miriam J. (darinka j.) ID 108463 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Celozrnné mrkvové mafiny[ recept č. 33017 zo dňa 20.10.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 160 ml hnedého cukru, 160 ml oleja, 330 ml celozrnnej špaldovej múky, 1 1/2 ČL PDP, 1 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL soli, 2 vajcia, 400 ml na jemno postrúhanej mrkvy, 150 ml posekaných orechov, 100 ml hrozienok. POSTUP PRÍPRAVY V jednej mise si zmiešame múku s PDP, mletou škoricou a soľou. V druhej mise vyšľaháme cukor s vajíčkami, postupne prilievame olej. Do tejto zmesi vsypeme múčnu zmes, premiešame, pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame a nakoniec pridáme posekané orechy a hrozienka. Rozdelíme do košíkov na mafiny /alebo do vymazanej a múkou vysypanej formy na mafiny/ a pomaly pečieme /horúcovzdušná rúra pri teplote cca 160-170°C cca 30 min/. Tento recept som upravila z receptu na mrkvovú bábovku- ak by to chcel niekto vyskúšať vo forme bábovky, potom množstvo surovín je nasledovné: 2dcl hnedého cukru, 2dcl oleja, 4 dcl celozrnnej špaldovej múky, 2 ČL PDP, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL soli, 3 vajcia, 6 dcl nastrúhanej mrkvy, 2 dcl sekaných orechov, 1 1/2 dcl hrozienok. |
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.10.2010, 20:39) | |
Krásne muffinky, určite vyskúšam, aj ja preferujem celozrnné múky a mám doma aj špaldovú, a robili sme z nej zatiaľ len chlebík. | |
ODPOVEDAŤ |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (21.10.2010, 16:39) |
Krásne muffinky Takéto zdravé mám obzvlášť rada, určite čo najskôr urobím. Vďaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.10.2010, 16:08) | |
ODPOVEDAŤ |