. .. .. .. .. .. .
. .

oškvarkové pagačiky s fotopostupom - RECEPT 34038

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 26057 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)


oškvarkové pagačiky s fotopostupom


[ recept č. 34038 zo dňa  ]


oškvarkové pagačiky s fotopostupom


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 3 ( á 250ml) kyslej smotany, 2dcl mlieka, 3 ML soľ ,4 dkg droždia( 1 kocka), 50 dkg mletých oškvarkov , 1 vajco na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

prísady : múka , droždie, soľ, kyslá smotana( treba 3, ale ja tu mám na fotke 4), mlieko, mleté oškvarky,
do teplého mlieka dáme 1ML cukru a kocku droždia, necháme vykysnúť
do veľkej nádoby dáme múku, soľ, pridáme vykysnuté droždie a kyslé smotany
poriadne vypracujeme cesto a vyložíme ho na pracovnú dosku a formujeme ho do bochníka. Prekryjeme utierkou a necháme oddychovať 10 min
po 10 min vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm
na vyvaľkané cesto rovnomerne rozdelíme mleté oškvarky
cesto poskladáme z ľavej strany 1/3, z pravej strany 1/3, od seba tiež na 2 x 1/3
po 30 min rozvaľkáme na 1 cm hrúbku
a znovu cesto poskladáme ...
...
....
cesto prekryjeme utierkou a ešte necháme kysnúť 2 x 30 min ( celkom 3 x 30 min), pričom po 30 min vždy vyvaľkáme a poskladáme
za 1 1/2 dostanem takéto krásne cesto
cesto vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku
nožom urobíme jemnú mriežku na povrchu cesta
začneme vykrajovať pagáče
vykrajované pagáče natrieme rozšľahaným vajcom
poukladáme ich na plech ( nie moc blízko k sebe) a pečieme pri teplote 190 asi 25 min ( do zlata)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< GITARA | oškvarkové pagačiky s fotopostupom | KRTKO >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.3.2014, 14:02)
(Y) (*) (Y) (*) (Y) (*) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (15.3.2014, 13:03)
(Y) :-) (*)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monika1516) ID 58666 (6.12.2012, 17:30)
No dnes som to robila :)
celkom OK.... len mi to cesto sa vobec nelepilo... :(((
pridala som 2 vajca a viacej smotany a potomuz to slo super :))))))
ODPOVEDAŤ
denisa c. (curillka) ID 61679, mimibazar.sk/curillka (23.4.2011, 11:45)
Pagaciky su skvele! Milujeme pagace a vzdy som sa bala do nic pustit! Toto je naozal perfektny recept! Zda sa byt zlozity ale ani neviem ako mi to slo od ruky! A vysledok? Ked sa opytam co upiect samozrejme deti kricia pagace! Alzbetka som Vam vdacna za super recept! Denisa (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veri1984) ID 90540 (20.12.2010, 12:59)
som ich urobila a sú skvelé vyzerá to zložilto ale nie je to až také tažke ... :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (6.12.2010, 11:35)
nie som zbehlá v pečení, tak sa bojím začať, aby som ich nepokazila ... pagáče milujem a zapíjam ich kefírom, neviem prečo táto kombinácia mi strašne chutí ... zatiaľ budem tento receptík len okukávať a závidieť, kým sa do neho pustím ... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (19.11.2010, 19:54)
(hello) práve som ich dopiekla a sú výborné (zajic) (zajic) (zajic)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (12.11.2010, 19:14)
Tak toto som hľadala, dík moc za recept, verím, že ho čoskoro vyskúšam. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.11.2010, 19:50)
Krasne pagaciky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (9.11.2010, 19:27)
Vyzerajú super a určite tak aj chutia. Mam jeden tip, ja najprv povykrajujem, dám na plech a potom tú mriežku robím pretlačatkom na zemiaky, myslím tým čo sa pretláčajú zemiaky na šalát.
ODPOVEDAŤ
Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (9.11.2010, 18:19)
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.11.2010, 16:50)
Betka,aj som si pridala k obľúbeným-krásne pagáčiky s perfiš postupom (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (K)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.11.2010, 16:47)
Betka vyzerajú úžasne, určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (9.11.2010, 15:39)
no sú na (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y)chcem sa spýtať vadilo by keby dám namiesto mletých oškvarkov oškvarkovú pomazánku??? *-) tú mám doma, ale čisté oškvarky nie...
ODPOVEDAŤ
Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (9.11.2010, 16:37)
neviem? záleží na tom čo je v tej pomazánke
ODPOVEDAŤ
Andrea H. (Prváčik) ID 162522 (9.11.2010, 12:10)
(zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (9.11.2010, 12:08)
nádherné pagáčiky, hneď by som si dala, (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)...ukladám a určite ich vyskúšam... (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (medd) ID 96626 (9.11.2010, 8:08)
juuj ,te vyzeraju fantasticky, tie urcite vyskusam urobit, uz som si receptik ulozila. par krat som sa pokusala o pagaciky ale nikdy sa mi nepodarili, bud boli tvrde alebo sa mi nikdy nelistkovali ako tieto . dam vediet ked sa do toho pustim a dakujem za receptik .
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (9.11.2010, 6:58)
Alžbetka... krásne pagáčiky... pekne vylístkované a chutne upečené (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu