Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Škvarkové placky recept

Pripravíme si kvások z lyžice hladkej múky, droždia, cukru a tretiny vlažného mlieka. Zmiešame a dáme vzísť niekam do tepla. Preosejeme múku, osolíme, vajcia, mleté škvarky...

Pikantná pečeň recept

Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista. Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a prihodíme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a zľahka po...

Kuracie na prírodno s ryžou recept

Kuracie na prírodno s ryžou recept

Kuracina sa u nás používa asi najčastejšie, takže ju pripravujeme na rôzne ...

Langoše s kyslou smotanou recept

Langoše s kyslou smotanou recept

Do misy s vlažným mliekom nadrobíme droždie, ktoré tu necháme chvíľu pracov...

Kurča na omáčke s bylinkami recept

Kurča na omáčke s bylinkami recept

Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. K tomu pridáme na kocky pokrá...

Pirohy recept

Pirohy recept

Všetky ingrediencie spolu zmiesime na polotuhé cesto. S cestom ihneď pracuj...

Kuracia tortilla recept

Kuracia tortilla recept

Začneme prípravou omáčky, kedy si prelisujeme cesnak, zmiešame ho s majonéz...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a cottage syrom recept

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a cottage syrom recept

Veľmi chutný šalát, ktorý je tak jednoduchý, ako aj zdravý. Do misy dáme...

Plnka do kurčaťa recept

Plnka do kurčaťa recept

Občas máme chuť na trošku zaujímavejšiu variantu kuraťa a preto si ho dnes ...