Viac ako  4 000  receptov

Windsorská pečená hus

Windsorská pečená hus
nahoru
Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus Windsorská pečená hus
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso

Suroviny:

Ja som mala dve husacie stehna a vykostene husacie prsia t.j. dva filety.
2 stonky stopkovy zeler, 3 jablka, vetvicky cerstvy tymian, 4 bobkove listy, 150ml cervene vino, 2 cervene cibule.

Postup

Do stehien a filiet votrieme sol, ktoru nesetrime.
Na panvici rozohrejeme lyzicu masti a maso dobre zo vsetkych stran opecieme.
Maso prelozime do pekaca, do vypeku dame dve lyzice horucej vody a prelejeme do pekaca.
Pekac prikryjeme a pecieme cca 40 minut. Po tomto case, zlejeme vypek do vacsieho hrnceka.
Jablka umyjeme, zbavime jadrinca a rozdelime na stvrtky. Cibulu ocistime a pokrajame na hrube mesiaciky. Stopkaty zeler pokrajame na mensie kusky.
Ja som mala aj par malych zemiakov, ktore som neosupala, ale dobre vydrhla a prepolila.
Vsetku zeleninu, bobkovy list a tymianove vetvicky, pridame k masu a podlejeme cervenym vinom.
Teplotu znizime a pecieme pokial nie je maso uplne makke. Na zaver teplotu pridame, aby koza schrumkavela.
Vypek precedime a mozeme ho zahustit troskou muky, rozlahanej v studenej vode...znovu dame prevriet.
Porcie masa oblozime zemiakmi, pastrnakom, rozpecenymi jablkami s cibulou a nakrajanymi platkami plnky.

Poznámka

http://www.toprecepty.sk/recept/3041-peceny-pastrn...
http://www.toprecepty.sk/recept/3042-zemlova-plnka...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Windsorská pečená hus"

vložené: 03. 12. 2011 13:18:12  nahlásiť  reagovať
 

Dnes urobené ,dala som dve vetvičky tymiánu na celé ! Husacie masko vážilo spolu 750 gramov prsia aj stehná /malá hus/. Plnka svetová - hlásim výborné ! Doporučujem smajliksmajliksmajliksmajlikIba jablka zo supermarketu nepoužiteľné,skúste radšej domáce!smajlik

vložené: 29. 11. 2011 21:17:43  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: Aha,niekto si žije ! Ja musím zakaždým isť autom na druhý koniec Bratislavy! Do super,Lumpenmarketu ! V papučiach do obchodu - iba sen! smajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 21:08:34  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: no vidis..tak si si sama vyriesila problem...daj teda suseny, tak ako si zvyknuta. ja davam cerstvy preto, lebo za rohom mam obchod, kde predavaju cerstve bylinky, takze tam chodim doslova v papuciach na nakup.

vložené: 29. 11. 2011 21:06:53  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Napočítala som štyri polvetvičky z fotky -je to možné smajlik Aká chvála,určite tu už niekto na nete oblizuje monitor, pri pohľade na takúto mňaminku-haminku! Priznám sa ,že už som bola prehľadávať mrazák ,či náhodou...,ale nenašla som hus,musím nakúpiť.smajlik My máme tymián radi ,a doma sa veľmi ´tažko zmieria s tým keď dám málo sušeného tymiánu na divého zajaca ,nemá to takú dobrú chuť! Ale hus s čerstvým tymiánom ,ktorý je výraznejší som ešte nerobila,preto som sa radšej spýtala,aby to nebolo pretymiánováné.smajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:50:32  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: boze tolko chvalysmajlik. ja si uz nepamatam presne kolko toho tymianu, ale pozri sa na 4 obrazok v galerii...viac ako je tam na obrazku som asi nedala...ja nemam tymian rada a je celkom mozne, ze keby som to nerobila prvykrat, tak tam dam majoranku susenu. Lenze na poprve som sa chcela drzat presne receptu...a v anglicku asi majoranku az tak nepouzivaju ako u nas. pouzi take bylinky, ake ti vyhovuju.

vložené: 29. 11. 2011 20:46:08  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Tak toto musím skúsiť,ešte som nerobila zo surovej pečene ,možno to bude mať lepšiu chuť ! Recept vyzerá, no jedna báseň a trojrozmerné zátišie v jednom smajlik,skrátka umelecký skvost! smajliksmajlik Koľko vetvičiek toho tymiánu ,aby to zase nebolo moc?

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:37:55  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: nie nie...surovu...normalne nakrajanu na kusky a surovu

vložené: 29. 11. 2011 20:36:48  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: Už vidím,dávate surovú pečeň do plnky,alebo ju tiež treba orestovať na masle?smajlik

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:35:38  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: no v poznamke su dva odkazy...ked kliknes na jeden..tak tam je recept na peceny pastrnaik a ked kliknes na druhy..tam je recept na plnku....
je to toto
http://www.toprecepty.sk/recept/3042-zemlova-plnka...

vložené: 29. 11. 2011 20:33:18  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:A ktorá,to je ?

autor: vybusna
vložené: 29. 11. 2011 20:32:21  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: no v poznamkesmajlik v recepte je na konci poznamka a tam je odkaz na tu plnku

vložené: 29. 11. 2011 20:31:13  nahlásiť  reagovať
 

Aká plnka,kde je plnka ,nevidím kde bola plnka, jak to,že zabudla recept na tú plnku ,tá vyzerásmajliksmajliksmajlik smajliksmajlikabsolútne skvelo! Kde je receptík na plnčičku ?Há?smajliksmajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 26. 11. 2011 09:18:30  nahlásiť  reagovať
 

nádherný recept, prekrásne foto ... husička jak maľovanásmajlik

autor: iva.gaj.
vložené: 22. 11. 2011 21:48:15  nahlásiť  reagovať
 

smajlikja tiež dávam jabĺčka...,dobrý nápad,už aj ja musím upiecť hus...mňam...smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 15. 11. 2011 18:52:27  nahlásiť  reagovať
 

smajlikTak to bych si dalasmajliksmajlik smajliksmajlik
JInak jako Alenka 111smajlik+

autor: alenka111
vložené: 15. 11. 2011 10:34:16  nahlásiť  reagovať
 

Husacie hody ma vždy dokažu osloviť, ale niečo tak výborne vyzerajúce som ešte nemala. V budúcom živote chcem byť Tvoj stravníksmajlik.

autor: eva hubova
vložené: 15. 11. 2011 00:37:45  nahlásiť  reagovať
 

smajlikškoda, že jsi tak dalekosmajliksmajliksmajlik

autor: vietnamka
vložené: 14. 11. 2011 21:03:25  nahlásiť  reagovať
 

vyzera fantasticky. hned by som si dala.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz