Viac ako  4 000  receptov

Medovníková roláda

Medovníková roláda
nahoru
Medovníková roláda
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Perníky - Záviny, rolády
Čas prípravy Čas prípravy: 3-4/24/ hod.odležať +príprava+ pečenie

Suroviny:

Cesto : 600 g hl. múky, 250 g práš. cukru, 4 celé vajcia, 1 kl sódy bikarbony, 1/2 kl ml. škorice, 1/4 kl strúhanej citron. kôry, 1/4 kl ml. klinčekov, 4 PL tekutého medu

Plnka : slivkový lekvár - redší aby sa dal natierať, 300 g ml. orechov /orieškov/, kandizované ovocie podla chuti, hrozienka, 100 g strúhanej čokolády, 1 vajce na potretie

Postup

Prísady na cesto si vypracujeme a dáme odpočinúť na 3 - 4 hod. do chladu /ak nemáme čas hneď piecť môžme nechať aj dlhšie odpočívať na kvalite neuberie/. Cesto si premiesime a rozdelíme na tri časti.
Každý bochníček sa snažíme vyvalkať do odĺžnika na hrúbku 2-3 mm natrieme súvislou vrstvou slivkového lekváru 2 cm od bočného okraja a posypeme ml. orechami, kandizovaným ovocím, hrozienkami a strúhanou čokoládou. Zvolna stočíme do rolády, konce zlahka stlačíme ku sebe - uzatvorime, uložíme na plech vyložený pečiacim papierom ku kraju .Pokračujeme zo zvyšnými bochníčkami.
Potrieme rozšlahaným vajíčkom vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a upečieme do ružova /tak ako medovníčky/

Poznámka

Velkosť - dĺžku rolády zvolíme podla velkosti "vyšupovacieho" plechu. Je dobre ak môžme nechať odležať pár dní aby sa spojili chute. S kandizovaným ovocím neprehnať aby nebol prehnane sladký.
Rcp je s mmb.

Autor Autor: (Alžbeta)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Medovníková roláda"

autor: betka11
vložené: 30. 03. 2012 11:43:46  nahlásiť  reagovať
 

Evi je ovela chutnejšia keď je "staršia"smajlik aby sa prepojili chute ale dá sa papať aj keď vychladne,ak budeš piecť skry si niekam na pár dní kúsok a potom budeš vedieť porovnaťsmajliksmajliksmajliksmajlik pekný deň

autor: eva hubova
vložené: 29. 03. 2012 23:12:19  nahlásiť  reagovať
 

betka11: Bětko, musí se to nechat po upečení uležet nebo je to měkké?
Trochu mi to připomíná můj povidlový chlebíček.

autor: betka11
vložené: 26. 03. 2012 20:13:42  nahlásiť  reagovať
 

Ďakujem

autor: vybusna
vložené: 26. 03. 2012 17:26:29  nahlásiť  reagovať
 

....a toto je krasny recept.....smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz