Roštenka s paprikovou omáčkou
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na omáčku:
4
ks
paprika
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olej
1/2
ČL
zeleninové korenie
1
štipka
soľ
2
PL
posekané bylinky
Na roštenku:
4
ks
roštenka
trochu
mleté čierne korenie
1
PL
olej
trochu
rukola
postup
1.
Papriky umyjeme, rozpolíme. Cesnak ošúpeme a posekáme najemno.
2.
V hrnci rozpálime olej a prúžky papriky na ňom krátko podusíme. Pridáme korenie, cesnak a varíme na stredne silnom ohni 12 minút. Zmes osolíme, ochutíme bylinkami a prikryté necháme postáť.
3.
Roštenky zľahka okoreníme mletým korením a prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán 8 minút. Pokrm rozdelíme na štyri taniere a k roštenkám pridáme paprikovú omáčku. Ozdobíme rukolou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.