Bábovka so sušeným ovocím
6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
230
g
práškový cukor
300
g
polohrubá múka
1
balíček
vanilkový cukor
1
PL
pomarančová kôra
250
g
maslo
1
PL
citrónová šťava
350
g
sušené ovocie
4
PL
koňak
postup
1.
Sušené ovocie môžeme vybrať podľa chuti akékoľvek (brusnice, marhule, slivky, hrozienka, ananás, a mnohé iné), zalejeme ho koňakom a necháme hodinu odstáť.
2.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom a maslom do penista. Pridáme pomarančovú kôru, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a po častiach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
3.
Nakoniec do cesta vmiešame scedené sušené ovocie a sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vymiešame a vylejeme ho do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
4.
Vložíme ju do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 75 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, až potom ju vyklopíme a ozdobíme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.