Drožďová nátierka s mäsom a slaninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
trochu
olej
1
ks
cibuľa
20
g
slanina
80
g
droždie
100
g
varené údené mäso
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
nasekaná pažítka
postup
Nátierky z droždia obsahujú veľa bielkovín a môže tak byť vhodnou náhradou živočíšnych bielkovín. Preto sú vítaným obohatením vegetariánskej stravy. Obsahujú aj tuky a predovšetkým vitamíny skupiny B a vitamín PP. Vhodne ich možno dopĺňať paradajkami, paprikami, reďkovkami i uhorkami.
1.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, slaninu a rozdrobené droždie. Keď je masa ružovkastá, pridáme nakrájané mäso, vmiešame vajcia a podľa chuti osolíme.
2.
Necháme zhustnúť a vmiešame pažítku. Nátierku natierame medzi dva toasty. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.