FOTORECEPT: Mandľovo-čerešňové madlenky
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
125
g
kryštálový cukor
150
g
hladká múka
100
g
maslo
1
štipka
soľ
1
ČL
mandľová aróma DrOetker
1/2
šálka
čerešne
postup
1.
V panvici rozpustíme maslo, mierne do hneda spražíme.
2.
Vajcia vyšľaháme s mandľovou arómou a soľou, tak aby boli nadýchané.
3.
Múku zmiešame s cukrom a pridáme k nim mokré prísady, t.j. vajíčka a maslo. Špachtľou premiešame, nie dlho.
4.
Odkôstkované čerešne nakrájame na drobné kúsky a zľahka vmiešame do cesta. Misu prikryjeme a vložíme do chladničky na jednu hodinu.
5.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Formičky na madlenky vytrieme maslom a poprášime múkou. Prebytočnú múku vysypeme. Formičky naplníme cestom a pečieme 10-15 minút. Po vychladení môžeme poprášiť práškovým cukrom, prípadne ozdobiť čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.