Žemľovka s tvarohom a jablkami
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
rožok
150
ml
mlieko
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
škoricový cukor
1
KL
mletá škorica
2
ks
jablko
20
g
hrozienka
5
cl
rum
15
g
nasekané mandle
250
g
tvaroh
1
PL
práškový cukor
20
g
maslo
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 160°C a zapekaciu misu vymastíme maslom.
2.
V 120 ml mlieka rozmiešame vajíčko a štipku soli. Hrozienka namočíme do rumu. Rožky nakrájame na kolieska. Tvaroh rozmiešame s cukrom a rumom s hrozienkami. Prilejeme zvyšné mlieko a jablká ošúpeme a nakrájame na kocky.
3.
Rožky namočíme do mliečnej zmesi a vyložíme nimi spodok misy. Posypeme ich troškou vanilkového cukru a na rožky uložíme jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mandľami. Na jablká navrstvíme tvaroh, jablká a ďalšiu časť škoricového a vanilkového cukru. Na vrch opäť uložíme rožky, posypeme ich zvyšným cukrom, na vrch uložíme vločky maska a misu vložíme piecť do rúry.
4.
Žemľovku pečieme približne 30 minút a posledných 5 minút môžeme dať na trúbe gril, aby sa na povrchu urobila kôrka. Hotovú žemľovku podávame ešte teplú.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.