Pridať recept

FOTORECEPT: Kurča na plocho

4
porcie
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kurča

Marináda

300 ml
červené víno
5 ks
bobkový list
tymian
7 strúčikov
cesnaku
soľ

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
 
2.
Rozrežeme trup.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
3.
Kurča rukou sploštíme.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
4.
Vyrežeme chrbát.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
5.
Kurča je na plocho.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
6.
Marináda. Necháme zovrieť všetky ingrediencie a počkáme pol hodinu. Potom suroviny scedíme a v marináde necháme kurča cez noc.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
7.
Pred marinovaním.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
8.
Po marinovaní.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
9.
Vyberieme z marinády a pečieme hodinu a 20 minút na 170°C.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
10.
Po upečení nakoniec ugrilujeme na grile.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
11.
Po ugrilovaní.
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
Fotorecept: Kurča na plocho
Fotorecept: Kurča na plocho
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.2.2015 17:13 | |
+8 -2
Kurca je naplocho .......... no a tak trosku spalene.
Podobné články
Pečené kura s medom
Mäso a med: Vždy perfektná kombinácia sladkého a slaného
Určite ste už počuli o tom, že med zjemňuje mäso. I keď kombinácia sladkého medu so slaným mäsom...
3 nevyhnutné kroky pre vytvorenie dokonalej marinády na kura
Poctivo vyberáte koreniny a bylinky do marinády, ale hotová kuracinka aj tak nechutí podľa vašich predstáv...
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...