Parížske rožky
nízka
náročnosť
ingrediencie
CESTO
2
ks
vaječný bielok
150
g
cukor
80
g
orechy
1
PL
hrubá múka
PLNKA
2
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
5
PL
cukor kryštálový
2
PL
kakao
1
ks
vanilkový cukor
200
g
maslo
POLEVA
100
g
čokoláda
100
g
Cera
postup
1.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme cukor. Misku dáme nad paru a šľaháme do zhustnutia.
2.
Primiešame pomleté orechy s múkou.
3.
Cesto dáme do vrecúška a na plech nastriekame rožky. Pečieme na 120°C cca 25-35 minút.
4.
V miske nad parou vyšľaháme žĺtky s vajcom, vanilkovým cukrom, kakaom a šľaháme až kým nezhustne. Keď nám vychladne vmiešame maslo.
5.
Krém dáme do vrecúška a nastriekame na rožky.
6.
Čokoládu aj s Cerou necháme rozpustiť a plnkovú časť rožku namáčame do čokolády.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.