Piškótový koláč s marhuľovým krémom
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
4
PL
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
PL
olej
1
štipka
soľ
3
PL
marhuľový džem
Plnka:
250
g
zavárané marhule
200
ml
marhuľová šťava
2
PL
rum
500
ml
kyslá smotana
2
PL
marhuľový likér
4
PL
práškový cukor
trochu
ovocie na ozdobu
1
balíček
želatína
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a štipkou soli. Opatrne do cesta vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov a vymiešame hladké cesto. Vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
2.
Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme ho poriadne vychladnúť. Potom ho potrieme marhuľovým džemom a pokvapkáme šťavou zmiešanou s rumom.
3.
V miske medzitým vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a marhuľovým likérom. Tento krém navrstvíme na koláč, na vrch poukladáme ovocie a zalejeme ho želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Hotový koláč vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.