Jahodovo-čerešňové srdce
8
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
150
g
rastlinný tuk
3/4
pohár
krupicový cukor
1
balíček
vajce
3
ks
vajce
2
PL
pomarančový likér
1
pohár
polohrubá múka
2
PL
zemiaková múčka
1
KL
kypriaci prášok
50
g
mleté mandle
1
PL
tuk na pečenie
Krém
8
g
želatína
1
téglik
jogurt
100
g
tvaroh
2
PL
med
1/2
ks
citrón
Na ozdobu
200
g
jahody
200
g
čerešne
1
PL
práškový cukor
3/4
pohár
smotana na šľahanie
25
g
pistácie
1
balíček
poleva na torty
postup
1.
Rastlinný tuk vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom do peny. Pomaly pridáme vajce a pomarančový likér. Múku zmiešame so zemiakovou múčkou, kypriacim práškom a mletými mandľami. Za stáleho miešania ju po lyžičkách pridávame do základnej zmesi, až vznikne cesto. Formu v tvare srdca vymažeme tukom a vlejeme cesto. Povrch zarovnáme a pečieme 30-35 minút pri teplote 200°C.
2.
Tvaroh rozotrieme vidličkou, zmiešame s jogurtom a medom. Z polovice citrónu nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Všetko miešame, až kým nevznikne hladký krém. Želatínu necháme napučať v studenej vode, potom ju pomaly ohrievame, aby sa rozpustila. Najskôr ju premiešame s troma lyžicami pripraveného krému a nakoniec všetko poriadne vmiešame.
3.
Vychladený korpus pozdĺžne rozkrojíme. Spodný plát potrieme krémom, spojíme s vrchným a na 30 minút dáme do chladničky. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom. Tretinou šľahačky naplníme sáčok na zdobenie a zbytkom natrieme vrch torty.
4.
Jahody a čerešne opláchneme, rozdelíme na polovičky a ukladáme ich na vrch torty vedľa seba. Zalejeme ich pripravenou tortovou polevou. Okraj torty ozdobíme dekoratívnym prúžkom šľahačky a bočné strany posypeme nasekanými pistáciami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.