Pridať recept

Zelerový šalát s paprikou

ingrediencie

1 ks
zeler
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
kápia
15 ks
cibuľka
trochu
kyselina citrónová

Nálev

1 liter
voda
1 KL
soľ
2 dl
ocot
1 PL
cukor
1 KL
horčicové semienka

postup

1.

Očistený zeler nakrájame na rezance asi 1 cm hrubé, ktoré vložíme do okyslenej vody (na 1 l pol lyžičky kyseliny citrónovej). V tejto vode uvaríme zeler do polomäkka, scedíme ho a naplníme do fliaš.

 
2.

Pri plnení do fliaš dbáme na to, aby náplň bola rovnomerne rozložená, t.j. poprekladaná čiernym korením, rezmi z očistenej kápie alebo červenej papriky a olúpanými cibuľkami.

3.

Zalievame prihriatym sladkokyslým nálevom a sterilizujeme 30 min. pri miernom vare.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.