Zelerový šalát s paprikou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zeler
5
ks
celé čierne korenie
2
ks
kápia
15
ks
cibuľka
trochu
kyselina citrónová
Nálev
1
liter
voda
1
KL
soľ
2
dl
ocot
1
PL
cukor
1
KL
horčicové semienka
postup
1.
Očistený zeler nakrájame na rezance asi 1 cm hrubé, ktoré vložíme do okyslenej vody (na 1 l pol lyžičky kyseliny citrónovej). V tejto vode uvaríme zeler do polomäkka, scedíme ho a naplníme do fliaš.
2.
Pri plnení do fliaš dbáme na to, aby náplň bola rovnomerne rozložená, t.j. poprekladaná čiernym korením, rezmi z očistenej kápie alebo červenej papriky a olúpanými cibuľkami.
3.
Zalievame prihriatym sladkokyslým nálevom a sterilizujeme 30 min. pri miernom vare.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.