Francúzska cibuľová polievka
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
cibuľa
300
ml
suché biele víno
200
ml
hovädzí vývar
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
bobkový list
1
hrsť
čerstvý tymián
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
PL
maslo
1
PL
olivový olej
8
chlieb
100
g
údený oštiepok
postup
1.
Cibuľu očistíme a nakrájame na 1/8. V hrnci rozpálime maslo, pridáme olivový olej a pražíme na ňom cca 20 minút našu cibuľu, ktorá sa mierne skaramelizuje.
2.
Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, tymián, bobkové listy, skoľ, korenie a polievku podlejeme vínom. Zmes premiešame, prilejeme hovädzí vývar a polievku varíme cca 30 minút na miernom ohni.
3.
Medzitým chlieb potrieme olivovým olejom a pripravíme si z nich hrianky. Potrieme ich cesnakom, posypeme syrom a zapečieme.
4.
Hotovú cibuľovú polievku nalejeme do misiek a na vrch položíme opečené hrianky so syrom a chvíľu polievku zapečieme pod grilom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.