Zaváraná cvikla s chrenom
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
cvikla
2,5
litre
voda
1
balíček
kyselina citrónová
6
PL
chren
500
ml
voda
400
ml
vínny ocot
2
PL
umelé sladidlo
1
cl
soľ
3
ks
klinčeky
1/2
cl
mleté čierne korenie
1
cl
rasca
2
ks
cibuľa
1
balíček
pomôcky na konzervovanie
postup
1.
V 2,5 l vody rozpustíme kyselinu citrónovú, pridáme umytú cviklu a varíme asi 35 minút. Cviklu vyberieme, necháme vychladnúť, potom ju olúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme strúhaný chren a dôkladne premiešame. Zvyšnú vodu, vínny ocot, sladidlo, soľ, klinčeky, korenie, rascu a nadrobno nasekané cibule dáme do hrnca a 5 minút povaríme. Vmiešame pomôcku na konzervovanie. Nálev nalejeme na cviklu, premiešame, naplníme do pohárov a uzavrieme.
2.
Uzatvorené poháre dáme na plech, prilejeme vodu, aby boli poháre asi 3 cm ponorené, a sterilizujeme pri teplote 95 °C asi 40 až 50 minút.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.