Pridať recept

Zaváraná cvikla s chrenom

dobruchut

ingrediencie

2 kg
cvikla
2,5 litre
voda
1 balíček
kyselina citrónová
6 PL
chren
500 ml
voda
400 ml
vínny ocot
2 PL
umelé sladidlo
1 cl
soľ
3 ks
klinčeky
1/2 cl
mleté čierne korenie
1 cl
rasca
2 ks
cibuľa
1 balíček
pomôcky na konzervovanie

postup

1.
V 2,5 l vody rozpustíme kyselinu citrónovú, pridáme umytú cviklu a varíme asi 35 minút. Cviklu vyberieme, necháme vychladnúť, potom ju olúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme strúhaný chren a dôkladne premiešame. Zvyšnú vodu, vínny ocot, sladidlo, soľ, klinčeky, korenie, rascu a nadrobno nasekané cibule dáme do hrnca a 5 minút povaríme. Vmiešame pomôcku na konzervovanie. Nálev nalejeme na cviklu, premiešame, naplníme do pohárov a uzavrieme.
 
2.
Uzatvorené poháre dáme na plech, prilejeme vodu, aby boli poháre asi 3 cm ponorené, a sterilizujeme pri teplote 95 °C asi 40 až 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zaváranie
2 triky, ktoré vám uľahčia zaváraciu sezónu
Na zaváranie nepotrebujete mať skúsenosti. Ale dobré rady a drobné vylepšenia sú vždy kľúčom k úspechu.
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Tradičný marhuľový džem
Letná súťaž s Dr.Oetker: Poklady zo špajze
Leto, obdobie hojnosti. A príprav na zimu. Jar a leto sú šťastné mesiace pre každého, kto fandí zdravému...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Ako si vybrať dobrý chren na Veľkú Noc? Držte sa tohto jednoduchého pravidla!
Ako si vybrať dobrý chren na Veľkú Noc? Držte sa tohto jednoduchého pravidla!
Keď hovoríme o sviatočných jedlách, často naň zabúdame, ale na Veľkú Noc chýbať nebude. Ako si vybrať ten...
Babičkin recept na veľkonočný chren. Na tie v obchode sa už ani nepozriete!
Babičkin recept na veľkonočný chren. Na tie v obchode sa už ani nepozriete!
Dobrý chren je výrazný a zároveň krémový. Obohatí a zvýrazní chuť vajec a mäsa. Táto príloha nesmie...