Dusená brokolica
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
brokolica
trochu
soľ
1
PL
maslo
postup
1.
Čerstvú brokolicu ponoríme do vriacej vody na 5 až 6 min. Mrazenú brokolicu na 8 až 12 min. Pozor, brokolica musí ostať pevná, nie kašovitá.
2.
Brokolicu dobre scedíme, osolíme ju. Vývar uchováme.
3.
Na panvici rozpustíme maslo a podusíme na ňom brokolicu, na strednom plameni cca 5 min., pokiaľ nie je jemná. Ak je príliš tvrdá, pridáme trochu vody, v ktorej sa brokolica varila a ešte chvíľu podusíme.
4.
Podávame ju ako samostatný pokrm alebo ako prílohu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.