Pečeňová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
trochu
celé čierne korenie
trochu
majorán
podľa chuti
soľ
30
g
slanina
1
ks
cibuľa
200
g
pečeň
2
PL
masť
2
PL
hladká múka
500
ml
vývar
1
strúčik
cesnaku
1
štipka
drvená rasca
postup
1.
Na kocky pokrájanú slaninu vyškvaríme a na nej opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme naškrabanú alebo zomletú pečeň a za stáleho miešania ju opečieme. Mierne podlejem a krátko podusíme.
2.
Z masti a múky pripravíme zlatistú zápražku, rozriedime ju vývarom, prilejeme k podusenej pečeni a varíme asi 20 min. Nakoniec omáčku posolíme a okoreníme. Podávame s cestovinami alebo ryžou ako samostatné jedlo.
Podobné recepty
Len v skladoch mal osem tisíc a kuchyňa bola druhá najhoršia, akú kedy Novák videl! Za kvalitu jedla však dostali jedno z najvyšších hodnotení
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.