Teľací jus - omáčka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
teľacie kosti
500
g
teľací chvost
150
g
zeler
200
g
mrkva
100
g
šalotka
200
g
cibuľa
100
g
šampiňóny
4
PL
olivový olej
300
g
paradajka
3
ks
cesnakové strúčiky
2
ks
bobkový list
5
vetvičiek
tymian
80
g
paradajkový pretlak
1/4
liter
biele víno
3
litre
teľací vývar
10
vetvičiek
petržlenová vňať
postup
1.
Kosti a chvost nasekáme a opražíme na oleji v rúre pri teplote 200°C asi 30 minút. Zeleninu, šalotku, cibuľu, paradajky a šampiňóny nakrájame. Všetko pridáme ku kostiam, pridáme cesnak, bobkový list a tymián.
2.
Na sporáku zeleninu s kosťami opražíme. Potom pridáme pretlak a všetko pečieme v rúre 30 minút. Všetko podlejeme vínom a necháme zredukovať. Postupne prilievame vývar. Vývar necháme variť 4 hodiny. Obsah scedíme a pridáme nasekanú vňať. Ešte povaríme 10 minút a polejeme mäso.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.