FOTORECEPT: Kurací tažín s marhuľami
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
kuracie stehná
2
ks
cibuľa
čerstvý zázvor 3 cm
3
strúčiky
cesnaku
1
ČL
šafrán
1
ČL
vriaca voda
1
ČL
mletá rasca
1
ks
celá škorica
2
PL
paradajkový pretlak
500
ml
kurací vývar
12
ks
sušené marhule
2
PL
med
šťava z pol citróna
olivový olej
postup
Tajine, teda tažín je typické marocké jedlo. Varí sa hlavne z jahňaciny a v špeciálnej nádobe. Ja som varila v obyčajnom hrnci a z kuraciny, ale musím povedať, že je to aj tak výborné jedlo.
2.
Stehná vykostíme, zbavíme koží a tuku - urobíme 12 filiet, cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
3.
Mäso osolíme a okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
4.
Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, postrúhaný zázvor a pretlačený cesnak, ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme asi 10 minút.
5.
Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody a necháme minútu vylúhovať. Potom pridáme do hrnca.
6.
Pridáme aj všetko ostatné, aj mäso a na miernom plameni varíme asi 30 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.