Naklíčená šošovica
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
šošovica
postup
1.
Na naklíčenie používame celé, neopracované a chemicky neošetrené semená. Pripravíme si vhodnú nádobu, najlepšie tanier, misku alebo fľašu so širokým hrdlom.
2.
Najskôr ich dôkladne prepláchneme, potom namočíme do studenej vody a aspoň 12 hod. necháme pučať.
3.
Vodu zlejeme, semená znova prepláchneme, necháme odkvapkať a uložíme na teplé tmavšie miesto. Aby sme zabránili zahnívaniu semien a rastu plesní, musíme ich 3-4 krát denne preplachovať.
4.
Klíčkov a výhonkov sa spravidla dočkáme po troch až šiestich dňoch. Jeden deň pred použitím naklíčené semená vystavíme na priame svetlo, aby zozeleneli.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.