Britský shepard pie
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
50
g
maslo
300
ml
mlieko
150
g
ementál
2
ks
vajce
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
trochu
maslo na vymastenie formy
trochu
strúhanka na vysypanie formy
1
ks
žĺtok na potretie
500
g
pečené kuracie mäso
postup
1.
Zo zemiakov uvarených v posolenej vode pripravíme s maslom a mliekom kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti posolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
2.
Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy rozložíme pečené kuracie mäso.
3.
Zemiakovú zmes dáme na vrch kuracieho mäsa. Nákyp ozdobíme pusinkami z kaše, nastriekanými vrecúškom s ozdobnou násadkou a potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15-20 min., kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.