Karfiolové placky
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
3
ks
vajce
3
PL
hrubá múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Karfiol dôkladne umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme ho vriacej slanej vode takmer do mäkka. Scedíme ho a necháme odkvapkať.
2.
Potom ho nadrobno nakrájame, zmiešame s vajíčkami, múkou, dochutíme soľou a korením. Z takto pripravenej hmoty tvarujeme na panvici s rozpáleným olejom placky. Vypražíme ich z oboch strán do zlatista a ukladáme na tanier vystlaný papierovou servítkou, aby vypila prebytočný olej.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.