Zemiaková polievka - Potage Parmentier
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiak
3
ks
pór
1
liter
vývar
podľa chuti
maslo, petržlenová vňať, soľ, smotana, tymian, bobkový list
postup
1.
Nakrájané pory udusíme na masle. Pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list, tymian. Podlejeme vodou, osolíme a pomaly varíme 1 hodinu.
2.
Potom všetko pretlačíme cez sitko, necháme chvíľu povrieť, ochutíme a primiešame trochu smotany. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.