Orechová bublanina s čerešňami
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
dl
polohrubá múka
3
dl
mlieka
2
ks
vajce
1,5
dl
olej
1/2
dl
vody
3
dl
kryštálový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
hrste
mleté vlašské orechy
čerešne
postup
Úplne jednoduchý koláčik, nenáročný na prípravu, ale veľmi chutný.
1.
Všetky sypké a tekuté suroviny zmiešame v miske varechou na hladké cesto, okrem mletých orechov. Polovicu cesta vylejeme do menšieho plechu, ktorý sme si vysypali múkou.
2.
Do zvyšnej polovice vmiešame mleté vlašské orechy. Orechové cesto navrstvíme na biele cesto.
3.
Čerešne si vykostkujeme, ja som použila čerstvé zo záhradky a poukladáme na cesto. Ak chceme koláč vyšší, urobíme si dvojitú dávku. Pečieme do zlatista pri 170 °C. Po vychladnutí pocukrujeme a možme podávať.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.