Krupicová torta s čokoládovou polevou
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
100
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
135
g
detská krupica
150
g
strúhaný kokos
50
g
horká čokoláda
80
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Menšiu formu na tortu vystelieme papierom na pečenie. Do menšieho hrnca dáme variť mlieko, keď je už teplé, pridáme na kocky nakrájané maslo a kryštálový cukor. Miešame, ešte predtým ako zmes začne vrieť, pridáme krupicu aj kokos. Za stáleho miešania zmes varíme, dokým nebude hustá.
2.
Potom ju prelejeme do formy a nožom uhladíme povrch. Zatiaľ ju vložíme stuhnúť do chladničky.
3.
Smotanu na šľahanie dáme zohriať do menšieho hrnca, necháme v nej rozpustiť čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Smotana však nesmie vrieť. Čokoládovú polevu odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom ju lejeme od stredu torty.
4.
Takto pripravenú tortu môžeme ešte ozdobiť podľa fantázie a vložiť stuhnúť na noc do chladničky. Pred podávaním mokrým nožom najskôr opatrne prejdeme okraje a potom zľahka nakrájame tortu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.