Pridať recept

Francúzske zemiaky

ingrediencie

zemiaky
olej
soľ
cibuľa
vajce
klobása
mleté čierne korenie
syr
rasca

postup

1.
Zemiaky si uvaríme v šupke a potom ošúpeme. Na dno zapekacej misy dáme olej a nakrájame prvú vrstvu zemiakov na kolieska, osolíme, pridáme rascu.
 
2.
Dáme osmažiť cibuľku do zlatista a pridáme na kolieska nakrájanú klobásku - opražíme a dáme na zemiaky. Pridáme na tvrdo uvarené vajíčko, ktoré pretlačíme na krúžky. Rovnako urobíme druhú vrstvu. Zalejeme smotanou a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.
3.
Pečieme cca 40 - 45 min a posledných 5 minút necháme vrchnú vrstvu zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.9.2013 21:18 | |
+0 -0
...medzi surovinami som nenasla smotanu, ktora sa v postupe receptu spomina... aku mal autor receptu na mysli?... kyslu - pochutkovu alebo sladku na slahanie/ na varenie ????
Vendelincok
3.9.2013 09:23 | |
+0 -0
ja používam kyslú, v ktorej rozmiešam vajíčko, trochu mlieka na zziedenie a okorením čiernym mletým korením, soľou, prípadne sušeným cesnakom.
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...